Τετάρτη 19.02.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Η εισαγγελέας προτείνει την καταδίκη του Πάσσαρη για «οργανωμένο σχέδιο»

Η εισαγγελέας προτείνει την καταδίκη του Πάσσαρη για «οργανωμένο σχέδιο»

"Θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών"

Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου ζήτησε να καταδικαστεί ο Κώστας Πάσσαρης. Κατά την εισήγησή της, στη δίκη που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κώστας Πάσσαρης τέλεσε τέσσερις ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο», θέλοντας να αποδράσει από το νοσοκομείο Γεννηματάς, τον Φεβρουάριο του 2001. Το σκεπτικό περί οργανωμένου σχεδίου προκύπτει από το γεγονός «ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί».

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της, τόνισε ότι ο Κώστας Πάσσαρης θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών και ζήτησε η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει να μετατραπεί σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

Στο δικαστήριο, σήμερα, αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε τι συνέβη στη δολοφονία των δύο αστυνομικών στο Γεννηματάς.

«Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν έναν κρατούμενο. Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν ‘πού είναι ο αξονικός τομογράφος’. Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη….», είπε.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.