Δευτέρα 06.04.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Πότε και πώς θα λειτουργήσει το τέμενος στην Αθήνα

Πότε και πώς θα λειτουργήσει το τέμενος στην Αθήνα

Η Θυσία του Αβραάμ, στις 31 Ιουλίου, αναμένεται να είναι το πρώτο μεγάλο θρησκευτικό γεγονός μετά την έναρξη της λειτουργίας του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή του τεμένους, με στόχο να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των υπηρεσιών φύλαξης του χώρου, καθαρισμού και για την προμήθεια των υλικών. Παράλληλα, αναζητούνται προς ενοικίαση οι χώροι για τα γραφεία των υπαλλήλων και της διοικούσας επιτροπής. Καθώς η ολοκλήρωση των διαγωνισμών απαιτεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του τεμένους εκτιμάται ότι θα έχουν πληρωθεί στα τέλη Μαΐου. Να σημειωθεί ότι φέτος το Ραμαζάνι ξεκινάει τον Απρίλιο και τελειώνει τον Μάιο.

Ηδη, η διοικούσα επιτροπή του τεμένους αποφάσισε τη στελέχωσή του με τρεις δημοσίους υπαλλήλους, μέσω απόσπασης από τις οργανικές τους θέσεις. Για τις θέσεις υπεβλήθησαν τελικά αιτήσεις από 25 δημοσίους υπαλλήλους. Οι τρεις θα χρησιμοποιηθούν για λογιστικά θέματα, γραμματειακή υποστήριξη, καθώς και για τεχνικά ζητήματα.

Το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών βρίσκεται στην Ιερά Οδό 144. Είναι χωρητικότητας 300 ατόμων, ενώ για τη διευθέτηση των εσωτερικών χώρων του υπάρχει συμφωνία των μουσουλμανικών δογμάτων. Υπάρχει μεγάλος αύλειος χώρος με σιντριβάνι μπροστά από το κεντρικό κτίριο και προσεγμένοι χώροι των κήπων και του πάρκου.

'Οπως ορίζει η σχετική υπουργική απόφαση, «το ωράριο λειτουργίας του είναι όλες τις ώρες και τις ημέρες, μισή ώρα πριν από την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της πρώτης προσευχής έως και μισή ώρα μετά την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της τελευταίας προσευχής. Κατά τη διάρκεια, δε, του ιερού μουσουλμανικού μήνα (Ραμαζάνι) και της εορτής της Θυσίας του Αβραάμ, θα λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως». Πρώτος ιμάμης του επελέγη ο Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι, είναι Ελληνας πολίτης και κατέχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας. Μιλάει άπταιστα αραβικά και γαλλικά. Το τέμενος φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως. Ωστόσο, δεν λείπουν οι διαμαρτυρίες από λιγοστά άτομα  που συγκεντρώνονται μπροστά στην πύλη του και επιχειρηματολογούν κατά της έναρξης λειτουργίας του.

Πηγή: Καθημερινή

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.