Δευτέρα 06.04.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Eξωδικαστικός συμβιβασμός με την εφορία για 10.000 φορολογούμενους

Eξωδικαστικός συμβιβασμός με την εφορία για 10.000 φορολογούμενους

Νομοσχέδιο με «εισπρακτικές εφεδρείες» φέρνει για ψήφιση το υπουργείο Οικονομικών, μέσα στον μήνα

Η κυβέρνηση ρίχνει στη μάχη των πλεονασμάτων:

1. Μέτρα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου: το νομοσχέδιο αναμένεται στα τέλη του μηνός και θα αφορά σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

2. Προδικαστικός συμβιβασμός με φορολογουμένους που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα: θα ενταχθεί στο ίδιο νομοσχέδιο καθώς πάνω από 10.000 υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια και στόχος είναι να πληρώσουν οι φορολογούμενοι 50 εκατ. ευρώ εφέτος, ώστε να συμβιβαστούν με το δημόσιο και να πάψει και η δικαστική εκκρεμότητα (προσφυγές κλπ).

3. Νέα μέτρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών: στο υπ.Οικονομικών επεξεργάζονται αλλαγές, σε συνδυασμό με την απαίτηση κάλυψης του 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα. Ήδη έκανε και προκήρυξη αναζητώντας Σύμβουλο στρατηγικής για τον σχεδιασμό καμπάνιας υπέρ των συναλλαγών με τραπεζικά μέσα πληρωμής.

4. Διάταξη για τον εξορθολογισμό (μείωση) των αναδρομικών φόρων που επεβλήθησαν παραμονή Πρωτοχρονιάς σε συνταξιούχους που παρέλειψαν να δηλώσουν το 2014 τα αναδρομικά που πήραν και αφορούσαν τα έτη 2013 και προηγούμενα. Για κάποιες κατηγορίες τουλάχιστον, όπως για όσους περίμεναν και πήραν μαζεμένα 3-4 χρόνια τη σύνταξή τους, θα υπάρξει αυτόματη διαγραφή προστίμων και ένταξη σε έως 48 δόσεις με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς άλλες ταλαιπωρίες.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.